טרטר טבעוני של עגבניות תמר, אספרגוס ומלפפוני טעם

גרסה טבעונית למנת הטרטר שלרוב מבוססת על בשר קצוץ, אבל הפעם - על עגבניות מתובלות

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טרטר עגבניות תמר, אספרגוס ומלפפוני טעם של שף קובי בכר.
קובי בכר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

מלפפוני טעם אלו מלפפונים קטנים (בייבי) שנמכרים ארוזים במגשים מנוליינים. הם פריכים במיוחד וטעמם מרוכז. 

רכיבים

  • 4 עגבניות תמר

  • 6 אספרגוס ירוקים

  • 4 מלפפוני טעם (מלפפונים קטנים ועתירי טעם הארוזים במגשיות)

  • שמן זית

  • מיץ לימון

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור טחון

  • מעט חומץ בן יין אדום

  • מעט טבסקו

  • 2 בצלי שאלוט

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • חופן צלפים איטלקיים (ניתן להשתמש גם במקומיים)

הוראות הכנה

1. מסירים את העוקץ מהעגבניות ומניחים במים רותחים למשך חצי דקה. שוטפים היטב במים קרים וקולפים את העגבניות. חוצים את העגבניות ומסלקים את תוכנן (הגרעינים), חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ומניחים על מסננת.

2. קולפים את האספרגוסים בשליש התחתון וחולטים במים רותחים כשתי דקות. מסננים למי קרח ומשם לנייר סופג. פורסים דק את האספרגוסים.

3. חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות. מניחים בקערת ערבוב את האספרגוסים והמלפפונים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. בקערה נוספת מתבלים את קוביות העגבנייה בשמן זית, חומץ יין, מלח, פלפל ומעט טבסקו.

4. קוצצים את בצלי השאלוט ועלי הפטרוזיליה דק ככל האפשר.

5. הרכבת המנה: מניחים ברינג מתכת שתי כפות מתערובת האספרגוס והמלפפון ומהדקים, ומעל מניחים שתי כפות מהעגבניות המתובלות.

6. מניחים לצד ה"טרטר" תלולית של בצלי שאלוט קצוצים, עלי פטרוזיליה קצוצים, קורנישונים וצלפים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ