טום טונק: חזה אווז קצוץ מתובל ועטוף בעלי בצק סיגר

מנת נשנושים כיפית לאירוח, שמציפה זכרונות עזים מהחופשה האחרונה בתאילנד

סוואלי אלדר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סוואלי אלדר, שפית אורחת
טום טונק - חזה אווז קצוץ מתובל בלמון גראס ועטוף בעלי בצק סיגר של שפית סוואלי אלדר.צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

רכיבים

  • 1 כוס חזה אווז טחון

  • 1 כף שום קצוץ

  • 1/4 כוס בצל לבן קצוץ

  • 1 כפית פלפל לבן

  • 2 כפות סויה

  • 1 כף קמח טפיוקה

  • 1 כף שמן שומשום

  • 2 כפיות רוטב סויה

  • 1/4 כוס פטריות שיטאקי קצוצות

  • 1/2 כוס אטריות שעועית קצוצות

לשקיקים:

  • 10 עלי סיגר

  • שמן סובין אורז מזוכך לטיגון (או כל שמן אחר לטיגון)

הוראות הכנה

1. הכנת התערובת: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים ומניחים את התערובת בצד כרבע שעה.

2. הכנת השקיקים מעלי הסיגר: חותכים את עלי הסיגר לעיגולים בקוטר 8 ס"מ, ובמרכז כל עיגול שמים כף אחת של התערובת. מכינים מעין שקיקים מהבצק: מרימים ארבע נקודות במרחקים שווים בקוטר העיגול ומחברים בקיסם עץ שיחזיק את הבצק.

3. מטגנים את "שק" הבצק ומוציאים את הקיסם לפני ההגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ