ארטישוק בגריל, קרם מטבוחה ואפונה

גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנת נשנוש עם ארטישוק והפתעות ירוקות

אבי שטייניץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי שטייניץ, שף אורח
ארטישוק בגריל, קרם מטבוחה ואפונים של שף שף אבי שטייניץ.צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

  • 6 יחידות ארטישוק א-לה רומנה בשמן זית

  • 300 גרם אפונה ירוקה טרייה וחלוטה

  • 30 גרם נבטי אפונת גינה

  • 150 גרם פיסטוק קלוף קלוי, קצוץ גס

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • מלח ים אטלנטי

למטבוחה (ניתן להשתמש גם במטבוחה קנויה):

  • 6 עגבניות טריות קצוצות גס

  • 2-3 פלפלים ירוקים חריפים מטוגנים ומקולפים, נקיים מגרעינים

  • 5-6 שיני שום קלופות

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מלח

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • מעט סוכר, לאיזון טעמים

הוראות הכנה

1. הכנת המטבוחה: יוצקים לסיר את השמן, מוסיפים את שיני השום ומחממים עד שהשום מתחיל להזדגג. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מכסים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כשעה על להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את הפלפל החריף והתבלינים, ומבשלים כחצי שעה עד שעה נוספת. לקראת סיום הבישול מסירים את המכסה לצמצום ולריכוז המטבוחה.

2. מקררים את המטבוחה היטב, ולאחר מכן טוחנים בעזרת בלנדר מוט או בלנדר למחית.

3. הכנת הארטישוק: חוצים את לבבות הארטישוק וצורבים בגריל או מחבת גריל עד להשחמה.

4. הרכבת המנה: מניחים על צלחת כף מקרם המטבוחה ומעליו מניחים את חצאי הארטישוק הצרוב. מפזרים את האפונה החלוטה, נבטי אפונת הגינה ומסביב מעט פיסטוק גרוס.

5. בהגשה, זורים מעט פלפל טרי גרוס ומלח ים אטלנטי על הארטישוקים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ