סיגרים של סרדינים ופטריות שימג'י ברוטב קיסר

טעמן המריר של הפטריות נעלם בבישול, ובמקומו מתפתח טעם אגוזי, מה שמחמיא מאוד למנות דגים

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
מילפיי סרדינים ופטריות שי-מג'י ברוטב קיסר של פאולין שובל.צילום: פאולין שובל

רכיבים

  • 1/2 חבילת בצק פילו

למילוי:

  • 2 קופסאות סרדינים

  • 1 חבילת פטריות שימג'י לבנות או חומות

  • 1 זוקיני

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 גבעול תימין

  • 2־3 כפות שמן זית

לרוטב:

  • מיץ סחוט מ־1 לימון

  • 1 פילה אנשובי

  • 1 כפית חרדל

  • 2 חלמונים

  • 1 שן שום

  • 50 מ"ל שמן קנולה לא מזוכך בכבישה קרה

  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת

  • מלח

  • פלפל שחור

הוראות הכנה

1. הכנת המילוי: מסננים את הסרדינים מהשמן ומניחים בצד (שוטפים ומייבשים את הקופסה הריקה ושומרים להגשה).

2. קוצצים את הפטריות ואת הזוקיני ומקפיצים בשמן זית על מחבת חמה עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים שן שום כתושה ואת התימין. מורידים מהאש ומוסיפים את הסרדינים המסוננים. מערבבים קלות על מנת לשבור את הסרדינים אך לא לרסק אותם לגמרי.

3. הכנת הסיגרים:  מחממים את התנור ל-170 מעלות. פורשים דף בצק פילו על משטח העבודה ומורחים בקצת שמן זית. מסדרים את מילוי הפטריות והסרדינים לאורך ומגלגלים על מנת לקבל סיגר עבה. שמים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים מלמעלה. חוזרים על הפעולה עד שכל עלי הפילו מגולגלים והמילוי נגמר. אופים במשך כחמש דקות או עד לקבלת צבע זהוב יפה, ומניחים בצד.

4. הכנת הרוטב: מרסקים יחד בבלנדר את החלמונים עם האנשובי, מיץ הלימון, החרדל והשום. מוסיפים בהדרגה את השמן. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5. הרכבת המנה: יוצקים לתוך קופסת הסרדינים את הרוטב. מגישים את הסיגרים חצויים לצד הרוטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ