ממליגה פריכה עם חלמונים, חלב שקדים ומרווה

השימוש בחלב שקדים שומני ובחלמונים שומר על המרקם והטעם העשירים והמרווה מוסיפה ניחוח שמחמיא מאוד לכל סוגי הבשר

יוסי שרף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוסי שרף
ממליגה עם חלמונים, חלב שקדים ומרווה.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 4 כוסות חלב שקדים

  • 4 שום שיני שום מעוכות

  • 10 מרווה עלי מרווה קצוצים

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כוס קמח תירס

  • 5 חלמונים

הוראות הכנה

1. מביאים לרתיחה חלב שקדים עם שום, מרווה ומלח בסיר בינוני. מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ על להבה נמוכה עד שהנוזל נספג כולו, הממליגה מגיעה למרקם סמיך והערבוב הופך למעט קשה. משך הבישול נע סביב 10-25 דקות – תלוי בטריות ובסוג קמח התירס.

2. מסירים מהכיריים ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים חלמונים ומערבבים בכף עץ עד שהם נטמעים.

4. מעבירים את הממליגה לתבנית עם שוליים מרופדת בניילון נצמד ומשטחים לשכבה אחידה בעובי כ-1 ס"מ (חשוב לעשות את זה כל עוד הממליגה מעט חמימה, אחרת היא מתקשה וקשה לשטח אותה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות (ואפשר גם 48 שעות).

5. לפני ההגשה, חותכים את הממליגה למשולשים וצורבים על גריל לוהט כשלוש דקות מכל צד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ