טמארי סושי
השף מאסאקי סוגיסאקי ממסעדת דיינינגס מלמד להכין את סושי הבית, על בסיס דג פארידה
רכיבים
2 עלי שיסו (מעין בזיליקום יפני, להשיג בשווקים ולעתים אצל מגדלים כגון עלה עלה)
2 גרם שומשום
300 גרם אורז לסושי מבושל
50 גרם פילה נא פארידה
מלח לתיבול
ווסאבי
הוראות הכנה
1. הכנת האורז: חותכים את עלי השיסו לחתיכות קטנות. מערבבים עם השומשום ואורז הסושי.
2. הכנת ההדג: חותכים את הפארידה לארבע חתיכות של כ-12 גרם כל אחת. מתבלים בעדינות במלח וממתינים שש דקות.
3. הכנת הסושי: מניחים אחת מארבע חתיכות הדג על חתיכה קטנה של ניילון נצמד.
4. מורחים כמות קטנה של ווסאבי לאורך הדג. מניחים 15 גרם אורז מעל הדג ומורחים לאורכו באופן שווה.
5. אוספים את קצוות הניילון הנצמד מסביב לדג והאורז ויוצרים כדור קטן.
6. מסובבים את קצה הניילון הנצמד להידוק כדור הדג.
7. מניחים במקרר כשלוש דקות. מסירים את הניילון הנצמד, מקשטים בווסאבי ומגישים.