סשימי אינטיאס וירוקים בווינגרט לימון ושום

מנה קיצית ומרעננת של סשימי שאפשר לאכול כראשונה או כנשנוש ביניים

חנוך שכטר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חנוך שכטר, שף אורח
סשימי אינטיאס וירוקים בוויניגרט לימון-שום של שף חנוך שכטר.צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

רכיבים

  • 350 גרם ירוקים כמו שעועית ברוקולי, אספרגוס, אפונה וכדומה

  • 150 גרם דג ים נקי מעור, מעצמות ומקשקשים

  • 2 שיני שום

  • 1 לימון

  • שמן זית

  • מלח גס

הוראות הכנה

1. מבשלים את הירקות הירוקים בסיר מים רותחים ומומלחים עד ריכוך (בין כמה שניות לכמה דקות, תלוי בירק; כדאי לטעום לפני סיום הבישול). מסננים ומעבירים למי קרח לקירור.

2. פורסים את הדג לפרוסות דקות בעובי של פחות מ-1 ס"מ.

3. מגררים דק בפומפייה שום וקליפת לימון ומניחים בקערה. מוסיפים שמן זית, מיץ מהלימון ומלח גס ומערבבים.

4. בצלחת שטוחה מסדרים את הירקות, מניחים מעליהם את פרוסות הדג, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ