טוויל שום

טוויל מבושם, שהולך נהדר כתוספת פריכה למרק או לסלט ירוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טוויל שום.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1/4 2 שעות

היא מוכרת בעיקר מהפטיסרי הצרפתית. טוויל (Tuile) היא עוגיה דקיקה ופריכה, הנאפית זמן קצרצר בתנור. ככלל, מהירות היא שם המשחק בהכנתה: בעוד העוגיה חמה (וכדאי לכם להזדרז, כי היא מצטננת בשניות) "מכופפים" ומעצבים אותה בצורה הרצויה, וכשהיא קרה - העיצוב נשמר. שומרים מפני לחות ואוכלים את המאפה כמו שהוא, או מגישים כחלק בלתי נפרד ממַנה. כאן לא נסתפק בטוויל הקלאסי: טוויל מבושם, שהולך נהדר כתוספת קראנצ‘ית למרק או לסלט ירוק. השף שלום שיטרית חושף את סודות המאפה הכי דקיק.

טווילים - עשה ואל תעשה

במקום חמאה, אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה ("מחמאה"), אבל אל תנסו את המתכון עם מרגרינה או שמן - הטעם החמאתי חשוב.

התייחסו לזמני האפייה במתכונים שלפניכם כאל המלצה בלבד. הרבה יותר חשוב לשים לב לתנור שלכם ולעקוב אחרי שינוי הצבע של הטוויל. בקיצור: היזהרו מאפיית יתר.

את בצק הטוויל אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר בכל פעם כמות קטנה.

רכיבים

  • 1/4 כוס קמח

  • 2 כפות סוכר

  • ½1 כפיות מלח

  • 4 כפות (כ-60 גרם) חמאה רכה

  • 1 חלבון גדול

  • 2 כפיות שום כתוש

  • 1/4 כוס גבינת פרמזן

  • ½1 כפיות רוזמרין קצוץ דק

  • ½1 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק

הוראות הכנה

1. מערבבים קמח, סוכר ומלח בקערה קטנה.

2. בקערה אחרת מקציפים חמאה עד למרקם של מיונז ומערבבים עם תערובת הקמח.

3. מקציפים את החלבון לקצף חזק, ומוסיפים את תערובת החמאה והקמח. ממשיכים להקציף, עד שמתקבלת מסה קרמית ואחידה.

4. מוסיפים שום ופרמזן ומקציפים עד שמתקבלת משחה אחידה ומבריקה. מקררים במשך שעתיים לפחות.

5. מחממים תנור ל-170 מעלות.

6. מורחים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן, לפי הצורה המבוקשת. אופים כ-10 דקות, או עד לשינוי הגוון. מעצבים את הצורה כשהטוויל עדיין חם. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ