כרוב ממולא בתערובת בשר עם עגבניות וזיתים

מתכון פטנט שמדלג על המילוי והגלגול של עלי הכרוב. חולטים עלי כרוב, מרפדים בהם קערה ויוצקים פנימה כל מלית שמתחשק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרוב ממולא בתערובת של בקר וכבדים עם עגבניות לחות, זיתי קלמטה ואנשובי .
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים

זכרו להצטייד בבד חיתול (שיחזיק את כרוב ההפתעות) ובחוט קשירה (כדי לסגור את הבד).

רכיבים

  • 1 כרוב לבן גדול

למלית:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 5 פילטים של אנשובי מסוננים וקצוצים (לא חובה)

  • 100 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 100 גרם טחול עוף נקיים שלמים

  • 200 גרם עוף טחון

  • 200 גרם בשר בקר טחון

  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, נענע, פטרוזיליה)

  • 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים

  • 100 גרם עגבניות לחות קצוצות

  • 50 גרם צנוברים קלויים

  • 2 ביצים טרופות

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 1 ליטר מיץ עגבניות

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 3/4 כוס מים

  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי

  • 4 כפות רוטב סויה

  • 3 כפות דבש

  • 1 כף סוכר

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. הכנת הכרוב למילוי: מוציאים את גזע הכרוב, כדי שהעלים יוכלו להשתחרר בקלות. מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את הכרוב 2-3 דקות. מוציאים ומפרקים בעדינות את העלים החיצוניים. חוזרים על התהליך כמה פעמים עד שמגיעים לעלים הקטנים.

2. מרפדים קערה בינונית בבד חיתול, כך ששולי הבד משתלשלים מחוץ לקערה. מרפדים את דפנות הקערה בשכבות של עלי כרוב חופפים (כך שהם עולים מעט זה על גבי זה) ומאפשרים לעלים לגלוש החוצה משולי הקערה. פורשים שני עלי כרוב גם במרכז הקערה ליצירת תחתית מכרוב.

3. הכנת המלית: מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים עוד דקה עד שהאנשובי נמס. מוסיפים כבדים וטחולים ומטגנים 3-4 דקות עד שהם משנים צבע אבל לא עשויים לגמרי. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

4. מעבירים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית, מערבבים היטב ומצננים.

5. יוצקים את המלית לקערה ומכסים בעלה כרוב. מקפלים את יתר העלים כלפי המרכז, כך שיתקבל מעין חצי כדור. אוספים את בד החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב וקושרים בחוט שפגאט.

6. הכנת הרוטב: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב בסיר גדול. מניחים בעדינות את שק הכרוב, כשהרוטב צריך להגיע בערך עד חצי גובהו, ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה. מדי פעם מנענעים את הסיר או מזיזים את הכדור מצד לצד.

7. מוציאים את הכרוב מהנוזלים ומניחים בצד. מצמצמים את הרוטב על להבה גבוהה עד שמסמיך.

8. הרכבת המנה: מוציאים את הכרוב בעדינות מהבד ומניחים בכלי הגשה. יוצקים מהרוטב ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ