כריך פסטו דלעת, תמרים וגבינת עיזים

הדלעת מושלמת להכנת פסטו, שכן בישול קצר הופך אותה למחית נוחה לעבודה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
כריך פסטו דלעת, תמרים וגבינת עזים של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 4 לחמניות מקמח מלא (חיטה, שיפון, או כוסמין), חצויות

  • 1 גליל גבינת עזים טרייה

  • 6-8 תמרים גדולים, חתוכים לרבעים

  • כף עלי תימין טריים

  • כף גרעיני דלעת קלופים

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לפסטו דלעת:

  • 350 גרם דלעת (או דלורית)

  • 2 כפות גרעיני דלעת קלופים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי

  • קליפת תפוז מגוררת

  • 2 כפיות עלי תימין טריים

  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

1. הכנת פסטו דלעת: מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומסדרים בתבנית אפייה. מורחים את הדלעת במעט שמן זית ומכניסים לתנור. שמים בתנור תבנית נוספת עם ¼ כוס מים. צולים את הדלעת במשך כ-20 דקות או עד שתתרכך.

2. מכניסים את הדלעת לקערת מעבד מזון, מוסיפים את גרעיני הדלעת, שמן הזית, מיץ התפוזים, הקליפה המגוררת, התימין והמלח. מרסקים עד לקבלת תערובת חלקה.

3.  טועמים ומתקנים תיבול עם מלח או מיץ תפוזים לפי הטעם. אם הפסטו חם מדי - מצננים קלות.

4. הרכבת הכריך: מורחים פסטו דלעת על חלקה התחתון של הלחמנייה. מניחים מעל את פרוסות הגבינה וחתיכות תמר. מפזרים גרעיני דלעת ועלי תימין. מתבלים במלח ובפלפל גרוס לפי הטעם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ