תבשיל כבש עם קישק, גרגירי חומוס ובצל

קישק הוא יוגורט המיובש לגוש ונטחן לאבקה וכך הוא נשמר לאורך זמן. כאן היא משודך לתבשיל שהופך לנזיד סמיך ומשביע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש), גרגירי חומוס ובצל של שף סאלח כורדי.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3.5 שעות

להכנת היוגורט נדרשים 22 ימים מראש.

רכיבים

  • 1 קילו נתח אוסובוקו טלה

  • 4 כוסות (4 ליטר) מים רותחים

  • 1 כוס שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • 4 שיני שום

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

  • 1 כף קימל טחון

  • 1 כף כוסברה טחונה

  • מלח

  • 1 קילו אורז יסמין מבושל לפי הוראות היצרן

להגשה:

  • חופן צנוברים קלויים

  • חופן שקדים קלויים

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

לקישק:

  • 3 ליטר יוגורט 3%

  • 1 קילו סולת

  • 1 כף מלח

הוראות הכנה

1. הכנת הקישק: מוזגים לקערה את היוגורט, מוסיפים את הסולת והמלח, מערבבים היטב, מכסים בבד חיתול ומשהים במשך 15 ימים. יש לערבב את התערובת כל יום. אחרי 15 יום התערובת אמורה להיות סמיכה מאוד. פורסים יריעת בד על משטח ויוצרים מהתערובת גושים. מכסים בבד ומשהים במשך שבוע ימים עד קבלת גבישים נוקשים ויבשים.

2. הכנת תבשיל הבשר: מבשלים את נתח האוסובוקו במים הרותחים במשך שלוש שעות או עד שהבשר נפרד מהעצם. מוציאים ומניחים בצד.

3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.

4. מפוררים את גושי היוגורט למים שבהם בושל האוסובוקו, מוסיפים את החומוס ותערובת השום והבצל שטוגנו, מבשלים במשך 10 דקות ומוסיפים את הקימל והכוסברה. ממליחים בעדינות כי היוגורט המיובש מלוח. מבשלים במשך חמש דקות לספיגת כל הטעמים.

5. מגישים את התבשיל על מצע אורז ומעטרים בצנוברים, שקדים ופטרוזיליה קצוצה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ