עלי גפן ממולאים בסביצ’ה דג ים ובורגול

טוויסט עדכני ורענן על מנת ממולאים נוסטלגית מבית סבתא

סהר רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סהר רפאל, שף אורח
עלי גפן ממולאים בסביצ’ה דג ים ובורגול של שף סהר רפאל.צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

רכיבים

  • 12 עלי גפן טריים (אפשר גם עלי גפן כבושים)

לבורגול:

  • 100 גרם (חצי כוס) בורגול

  • 120 מ"ל מים

  • מלח

לדג:

  • 250 גרם דג ים ללא עור וללא עצמות

  • 2 כפות כוסברה

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • מיץ מלימון אחד

להגשה:

  • 100 גרם טחינה גולמית

  • 80 מ"ל מים

  • מעט מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת עלי הגפן:

מניחים את עלי הגפן בקערית ויוצקים עליהם מים רותחים למשך כחמש דקות. מסננים ומצננים.

הכנת הבורגול:

מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. מתבלים במעט מלח ומכסים 10 דקות.

הכנת הדג:

קוצצים את הדג והכוסברה, מניחים בקערה, מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

הרכבת המנה:

פותחים את עלי הגפן ומפרידים. מניחים בקצה של כל עלה מעט מהסביצ'ה דג ים ובורגול ומגלגלים. מניחים בצלחת הגשה.

מערבבים את הטחינה עם המים, מיץ הלימון והמלח, עד קבלת מרקם חלק. מזלפים מעל עלי הגפן או מגישים בכלי נפרד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ