בורגול וירקות צלויים בליווי טונה מעושנת

מנה צבעונית ומלאה בירקות ועשבי תיבול עם שילוב נפלא של טעמים

פרידה רז, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרידה רז, שפית אורחת
בורגול וירקות צלויים בליווי טונה מעושנת של שפית פרידה רז.צילום: טל סיון-צפורין

רכיבים

  • 1 קופסת טונה מעושנת

  • 1 כוס בורגול

  • 1/2 סלסלת פטריות

  • 1 בצל סגול

  • 1 בטטה

  • 1/2 ראש כרובית

  • 2-3 גזרים

  • 1 זוקיני

  • 1 ראש שום מופרד לשיניים

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה

  • עלי כוסברה

  • נענע

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • מיץ משני לימונים

  • מלח ופלפל, לפי הטעם

  • 1/4 כוס שמן זית

  • קורט תימין

  • קורט אורגנו

  • קורט רוזמרין

הוראות הכנה

משרים את הבורגול במים רותחים במשך חצי שעה. שוטפים ומסננים היטב.

חותכים את כל הירקות לקוביות ומסדרים אותם על תבנית אפייה. מזלפים שמן זית על הירקות החתוכים, מפזרים עליהם תימין, אורגנו ורוזמרין, וצולים אותם בתנור בחום של 200 מעלות עד שהם צלויים ומשחימים מעט.

קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה, הכוסברה והסלרי ומוסיפים לקערת הבורגול.

כשהירקות מוכנים מוסיפים אותם לקערה ומתבלים במלח, פלפל ולימון.

מפזרים מעל הסלט את הטונה המעושנת ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ