סנדוויץ’ תוניסאי עם שרימפס

גרסה קיצית לכריך התוניסאי, בתוספת חסילונים כבושים קלות. כל השאר לפי הספר: תפוחי אדמה, זיתים, אריסה וביצה קשה

ברק אהרוני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סנדוויץ’ תוניסאי עם שרימפס.
ברק אהרוני, שף אורח
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות

המתכון שלפניכם מתאים לכריך אחד, אבל אפשר בקלות להכפיל ולשלש כמויות.

רכיבים

לשרימפס:

  • 5 שרימפס קריסטל בגודל בינוני קלופים (ללא זנב) ונקיים

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 שן שום פרוסה

  • 1/3 פלפל אדום חריף פרוס דק

לסנדוויץ’:

  • 1 לחמנייה מתוקה

  • 6 עלי חסה אייסברג

לתיבול:

  • מעט מיץ לימון

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • מעט שמן זית

  • 1-2 כפיות אריסה

  • 1/2 תפוח אדמה מבושל במי מלח וחתוך לקוביות

  • 1/3 פלפל אדום חריף פרוס

  • 5 זיתי טאסוס מגולענים

  • 1/2 בצל סגול קטן פרוס דק

  • 1 ביצה קשה פרוסה

  • כמה עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה

מניחים שרימפס בצלחת ומזלפים עליהם כף-שתיים מיץ לימון.

מחממים מחבת עם שמן זית, שום ופלפל חריף ומאדים כדקה עד שעולה ניחוח. מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מ-1/2 לימון ומביאים לבעבוע קל. מוסיפים כף מים ומערבבים. מוסיפים את השרימפס, מכבים להבה ומכניסים למקרר לקירור מהיר (אפשר לשמור בקירור עד 24 שעות).

הרכבת הסנדוויץ’:

מניחים עלי חסה בקערה קטנה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

פותחים את הלחמנייה, מורחים באריסה ומסדרים יפה את עלי החסה המתובלים. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה וזיתים.

מסננים את השרימפס מהנוזלים ומניחים בלחמנייה. מוסיפים פלפל אדום חריף, בצל סגול וביצה קשה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ