עינב אזגורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גזרים מזוגגים בדבש ענבים של שף עינב אזגורי.
גזרים מזוגגים בדבש ענבים של שף עינב אזגורי.צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עינב אזגורי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

הכנה מראש: מכינים יומיים-שלושה מראש ומחממים על להבה נמוכה בסמוך להגשה.

רכיבים

  • 500 מ"ל ציר ירקות (או מים)

  • 5 גזרים לבנים

  • 5 גזרים סגולים

  • 5 גזרים כתומים

  • 5 ענפי תימין

  • 4 כפות דבש ענבים (או סילאן)

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מביאים לרתיחה ציר ירקות בסיר. מוסיפים גזרים ותימין ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה 10 דקות עד שהציר מצטמצם בחצי.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים דבש, מלח ופלפל ומבשלים 6-7 דקות עד שנוזלי הבישול הופכים לסירופ סמיך והגזרים רכים אבל עדיין מוצקים. אם הסירופ סמיך מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים.

מגישים חם. אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ