לביבות סלמון ועירית

הצעת הגשה מקורית לסלמון, שיכולה לפתות אפילו סרבני סלמון מושבעים

יואב שוורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יואב שוורד
לביבות סלמון ועירית של יואב שוורד.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1 קילו פילה סלמון

  • 250 גרם זוקיני

  • 10 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 1 צרור כוסברה טרייה שטופה וקצוצה

  • 1 צרור עירית טרייה שטופה וקצוצה

  • 25 מ"ל (2 כפות) שמן שומשום

  • 25 מ"ל (2 כפות) רוטב סויה

  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ

  • 2 כוסות פירורי פנקו

  • 200 מ"ל שמן לטיגון (קנולה או חמניות)

לרוטב שמנת, רוקפור ונענע:

  • 50 גרם חמאה

  • 200 מ"ל שמנת חמוצה

  • 50 גרם גבינת רוקפור (או גבינה כחולה אחרת)

  • 3 גבעולי נענע טרייה

  • 1/4 כפית פלפל שחור

  • קורט מלח

הוראות הכנה

מגררים את הזוקיני בפומפייה. מייבשים מנוזלים על מסננת, ואם צריך, סוחטים ביד.

הכנת הרוטב:

מחממים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה. מוסיפים את השמנת ואת גבינת הרוקפור. לאחר רתיחה מוסיפים את הנענע ומצמצמים כחמש דקות. מתקנים תיבול בפלפל ומלח.

הכנת הלביבות:

קוצצים היטב בסכין שף חדה או בסכין קיצוץ כבדה את פילה הסלמון. מערבבים עם הזוקיני המגורר והבצל הירוק. מוסיפים את כל המרכיבים האחרים (חמאה מומסת, כוסברה, עירית, שמן שומשום, סויה וצ'ילי) עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה.

יוצרים לביבות בגודל שווה וטובלים אותן בקערית עם פירורי פנקו לציפוי.

מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מטגנים את הלביבות עד עשייה (כשלוש דקות מכל צד).

מגישים חם עם רוטב השמנת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ