תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים בגבינת תום

הכי מחמם שיש: פטריות ותפוחי אדמה מוקרמים בתנור - אין יותר טעמים של חורף מזה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
שמפיניון ותפוח אדמה מוקרמים בגבינת תום של פאולין שובל.צילום: פאולין שובל

רכיבים

  • 700 גרם תפוחי אדמה צעירים בקליפתם

  • 2 חבילות פטריות שמפיניון טריות

  • 1 בצל בינוני

  • 2 שיני שום

  • קורט זרעי כוסברה גרוסים

  • 50 גרם חמאה

  • 100 גרם גבינת תום עזים

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 מכלי שמנת לבישול

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם לסיר עם מים ומבשלים עד ריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. שמים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית משומנת, מזלפים מעל מעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות.

מקלפים את הבצל, חותכים לטבעות וחוצים אותן. חותכים את הפטריות לארבעה חלקים.

מגררים את הגבינה בפומפייה (כולל הקליפה). מחממים במחבת את זרעי הכוסברה במשך כדקה, מוסיפים חצי מכמות החמאה ואת הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מוזהבות קלות מכל הצדדים.

מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב.

מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בזהירות. מעבירים את התערובת לארבע תבניות אישיות, שמים מעל כל תבנית קובייה קטנה של חמאה ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ