להכין ולשמור: רכז פטריות

הפטרייה היא בין חומרי הגלם היחידים שלא מממלכת החי המאפשרת להפיק ציר עמוק ללא חומרים משמרים

מגי ביבי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רכז פטריות.
מגי ביבי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כשעה וחצי

כאן אני מצמצמת את הציר עד שהוא הופך לרכז של ממש. מספיקה כפית מהתמצית הזו כדי להפוך טרטר, פיסת בשר צלוי או מנת פסטה לחוויה. במקרה הזה דווקא פטריות ששכבו כמה ימים במקרר עדיפות מאחר שהן איבדו נוזלים וטעמן מרוכז יותר. כדאי גם להוסיף כמה פטריות פורצ’יני — טעמן עז והן מעשירות את הרכז. שימו לב: אחרי הבישול אין מה לעשות עם הפטריות. הן נותרות חסרת טעם לגמרי ולכן זורקים אותן.

רכיבים

  • 1/2 קילו פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

  • כמה פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה)

  • 1 ליטר מים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהנוזלים הופכים לכהים.

מוציאים את הפטריות בעזרת כף מחוררת ומצננים אותן מעט. סוחטים מהן את שאריות הנוזל ישירות לתוך הסיר ואז זורקים אותן.

מבשלים את הציר כחצי שעה דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי עד שהנוזל מצטמצם ונותרת חצי כוס רכז.

שומרים עד יומיים במקרר, ואפשר גם לחלק למנות קטנות ולהקפיא.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ