אורזו עם תבשיל סרטנים, מולים, שרימפס וקלמרי

אורזו, הפתיתים של האיטלקים, מתבשלים כאן בציר עם ירקות שורש ועשבי תיבול שמעשירים מאוד את טעמם עוד לפני שהם פוגשים בפירות הים

רועי סופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורזו עם תבשיל סרטנים, מולים, שרימפס וקלמארי.
רועי סופר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
40 דקות

אם בדרך כלל הרוטב מחכה לפסטה, הרי במקרה שמעורבים יצורי הים היוצרות מתהפכות: הפסטה מחכה שהשרימפס, הקלמרי ו/או סרטנים יהפכו ורודים או אטומים ויהיו מוכנים בדיוק במידה כדי להיפגש איתה לשכשוך משותף ברוטב. פסטה מסוג אורזו (Orzo) היא ה”אורז בן גוריון” של האיטלקים – מעין פתיתים עשויים מחיטת דורום, שיודעים לספוג טעמים יפה. כאן הם מתבשלים בציר עם ירקות שורש ועשבי תיבול מה שמעשיר את טעמם עוד לפני שהם פוגשים בפירות הים. מנה נהדרת להגשה בקערה גדולה.

מולים — הוראות תפעול:

שוטפים היטב במים קרים ומוודאים שהצדפות שלמות וסגורות. נתקלתם בצדפה פתוחה? הקישו איתה על שולחן פעם-פעמיים והמתינו שהיא תיסגר. לא נסגרה? לפח! גוזרים את קווצת השערות התלויות על הצדפה (הן מחברות את הצדפה לאשכול שעליו היא גדלה). רצוי לגזור במספריים ולא לתלוש, כדי שהרכיכה לא תיקרע. בסוף הבישול/העישון נפטרים ממולים שלא נפתחו.

גיוון: את ציר הדגים אפשר להחליף בציר שרימפס. את הסרטנים הטריים אפשר להחליף בשש כפות בשר סרטנים מהקפאה

רכיבים

לאורזו:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנטנות

  • 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנטנות

  • 3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנטנות

  • ½1 כפיות מלח

  • 1 שקית (500 גרם) פסטה אורזו

  • 5 כפות רוטב עגבניות סמיך

  • 1 פלפל שאטה שלם

  • 1/2 צרור אורגנו מופרד לעלים

  • 1/2 צרור בזיליקום מופרד לעלים

  • 4 כוסות ציר דגים

לפירות הים:

  • 4 סרטנים כחולים טריים חצויים

  • 20 מולים טריים ונקיים

  • 20 שרימפס קריסטל נקיים וקלופים

  • 15 קלמרי סגולים טריים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות של 2 ס”מ

  • 1/2 כוס יין לבן

הוראות הכנה

מכינים את האורזו: מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומאדים על להבה בינונית חמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים מלח, אורזו, רוטב עגבניות, שאטה ו-1/2 מכמות עשבי התיבול ומערבבים.

יוצקים ציר ומבשלים 15 דקות בבעבוע קל עם כיסוי חלקי תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהנוזלים נספגים והפסטה מוכנה. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול, מערבבים ושומרים חם.

מכינים את תבשיל פירות הים ומגישים: מחממים מחבת ברזל עם שמן זית וצורבים קוביות זוקיני על להבה גבוהה כשלוש דקות מכל הצדדים עד לריכוך קל.

מביאים לרתיחה יין לבן בסיר נמוך ורחב ומתחילים להוסיף את פירות הים לפי הסדר הבא, כאשר בין ההוספות מקפידים לבשל עם מכסה סגור:

מתחילים עם חצאי סרטנים, אחרי דקה מוסיפים מולים, אחרי דקה וחצי, כשהמולים כבר פתוחים, מוסיפים שרימפס ואחרי דקה וחצי נוספות מוסיפים קלמרי ומבשלים עוד דקה. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים או ציר. מולים שלא נפתחו מסלקים מהסיר. אם משתמשים בבשר סרטנים מהקפאה, מוסיפים אותו עם הקלמרי.

מערבבים פנימה את הזוקיני המוקפצים ומורידים מהכיריים.

מסדרים את פירות הים על האורזו החם ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ