סביח עם איולי פטרוזיליה ורושטי תפוחי אדמה

עם קצת השקעה, אפשר להפוך אפילו אוכל רחוב לארוחת גורמה

מורן לידור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מורן לידור
סביח עם איולי פטרוזיליה ורושטי תפוחי אדמה של שף מורן לידור.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

  • 1 שן שום

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור גרוס

  • 10 גבעולי פטרוזיליה

  • 3 חלמונים

  • 1/3 כוס שמן תירס

  • 1 כף חומץ לבן

לביצה עלומה:

  • 4 כוסות מים

  • 1 כוס חומץ

  • 1 ביצה

לחציל שרוף:

  • 1 חציל שטוף

לרושטי תפוחי אדמה, דלורית ושומשום:

  • 2 תפוחי אדמה מגוררים עבה בפומפייה

  • 1/2 דלורית נקייה, מקולפת ומגוררת

  • 1 כפית שומשום

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות שמן תירס

להרכבת המנה:

  • 8 פרוסות לחם

  • 1 כוס עגבניות מנומרות חתוכות לשניים

הוראות הכנה

הכנת איולי פטרוזיליה:

חולטים את הפטרוזיליה במים רותחים עם מעט מלח למשך דקה, מוציאים מיד לקערה מלאה במי קרח ומייבשים במגבת. טוחנים במג'ימיקס את השום, המלח, הפלפל השחור הגרוס, הפטרוזיליה החלוטה והחלמונים עד קבלת מחית חלקה. תוך כדי טחינה מזלפים את השמן עד קבלת הסמיכות הרצויה (מרקם של מיונז). מוסיפים את החומץ, טועמים ומשלימים טעמים אם צריך.

הכנת ביצה עלומה:

מחממים בסיר בחום נמוך-בינוני את המים והחומץ ומביאים לסף רתיחה. מערבבים את המים במטרף ושוברים ביצה במרכז המערבולת. משאירים במים כשלוש דקות (החלבון יעטוף את החלמון) ומוציאים מיד למי קרח לעצירת הבישול.

הכנת חציל שרוף:

שורפים חציל בשלמותו על להבה של גז, עד שהוא רך מכל צדדיו. מורידים מהאש, מקלפים ושמים במסננת.

הכנת רושטי:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד ומשלימים טעמים. מחממים על להבה בינונית מחבת רחבה עם שמן לטיגון. מכינים בידיים לביבות ומניחים במחבת החמה. מטגנים כל צד עד הזהבה ומוציאים.

הרכבת המנה:

לוקחים שתי פרוסות לחם מחמצת ומורחים על כל אחת מהן איולי פטרוזיליה. מעליהן מניחים חציל קלוי, ביצה עלומה, חצאי עגבניות ורושטי תפוחי אדמה, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ