דובדבנים כבושים בחומץ יין עם בלסמי, קינמון וציפורן

יש משהו בטעם ובניחוח של היין, שמוציא מהדובדבנים מתיקות מופלאה ומורכבת

מוטי טיטמן ואור מיכאלי, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דובדבנים כבושים בחומץ יין עם בלסמי, קינמון וציפורן
מוטי טיטמן ואור מיכאלי, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

אל היין מצטרפים חומץ בלסמי, קינמון וציפורן, וכולם יחד הופכים את הדובדבנים למעדן בעל טעם עמוק ומורכב. חשוב להשתמש בחומץ בלסמי איכותי כיוון שהוא משפיע מאוד על הטעם.

באותה שיטה מכינים: תותים בחומץ בן יין לבן: מחליפים את החומץ בן יין האדום בחומץ בן יין לבן, שיחמיא לטעמם העדין של התותים.

רכיבים

  • 300 גרם דובדבנים שלמים (אפשר להשאיר גם את הגבעולים והעלים

  • 250 מ"ל (קצת יותר מכוס) חומץ בן יין אדום

  • 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) חומץ בלסמי איכותי

  • 250 מ"ל (קצת יותר מכוס) מים

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 1 מקל קינמון

  • 3 מסמרי ציפורן

  • 2-3 סרטים של קליפת לימון (רק מהקליפה הצהובה)

הוראות הכנה

שמים בסיר שני סוגי חומץ, מים, סוכר, מקל קינמון, ציפורן וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד שהנוזל מצטמצם ב-1/3.

מסננים החוצה את התבלינים ויוצקים את הנוזל החם על הדובדבנים שבצנצנת. מקפידים למלא את הצנצנת בנוזלים עד סופה. מצננים לטמפרטורת החדר וסוגרים.

הדובדבנים מוכנים למאכל מיד, אך יישמרו בקירור עד שבועיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ