לילך גרמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לילך גרמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:30 שעות
בורגול חצילים ועלי גפן.צילום: דניה ויינר

רכיבים

  • 400 גרם עלי גפן

  • 1 קילו בורגול

  • 2 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 כוס (4-5 יחידות) עגבניות תמר חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ

  • מיץ מ-4 לימונים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

עם עלי גפן כבושים: משרים כ-20 דקות בקערת מים ושוטפים כמה פעמים. קוצצים לרצועות.

אם עלי הגפן טריים, שוטפים אותם היטב, קוטמים את הגבעול ומבשלים במים עם פרוסת לימון אש קטנה כשעה עד שמתרכך. בסוף התהליך קוצצים לרצועות.

משרים את הבורגול במים למשך כשעה, עד שהמים נספגים בו והוא מתרכך.

מחממים מחבת עם שלוש כפות שמן זית לטיגון, ומטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מוסיפים לבורגול המוכן את החצילים, העגבניות ועלי הגפן. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל.

לפני ההגשה מעבירים לתבנית ואופים לחימום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ