המבורגר "שקשוקה"

כשכל כך אוהבים שקשוקה והמבורגר, אז למה לא לחבר בין שתי האהבות למנה אחת מפתיעה ומוצלחת?

אילן פנחס ובני נקווה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילן פנחס ובני נקווה
המבורגר שקשוקה של אילן פנחס ובני נקווה.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

להמבורגר:

  • 250 גרם שפונדרה טרייה

  • 750 גרם אונטריב טרי

  • 10 גרם מלח דק

  • 4 גרם פלפל שחור טחון דק

לרוטב השקשוקה:

  • 1/2 כוס שמן קנולה

  • בצל סגול חתוך גס

  • פלפל ירוק חריף פרוס

  • 2 גמבות אדומות חתוכות

  • 10 שיני שום מעוכות

  • 5 כפות רסק עגבניות

  • 2 כפות גדושות של תבלין אריסה

  • 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה

  • 8-10 עגבניות שטח חתוכות גס (ללא עוקץ)

  • מלח

  • פלפל שחור

להגשה:

  • 10 נקניקיות מרגז

  • 5-6 ביצי עין

  • פטרוזיליה קצוצה

  • פלפל ירוק פרוס

הוראות הכנה

הכנת ההמבורגר:

טוחנים במטחנת בשר דקה (4-4.5 מ"מ) את בשר השפונדרה והאונטריב. מערבבים את הבשר עם התבלינים בפרק זמן קצר. קורצים קציצות במשקל של 200-250 גרם.

הכנת הרוטב:

מטגנים בשמן בסיר רחב על להבה בינונית-גבוהה את הבצל, הפלפל החריף, הגמבות והשום עד ריכוך.

מוסיפים את הרסק ומטגנים שתי דקות נוספות לפחות. מוסיפים את האריסה והפפריקה ומטגנים טיגון קצר נוסף. מוסיפים את העגבניות ונותנים להן להיפתח ולהגיר נוזלים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל (ניתן לאזן חמיצות במעט סוכר).

הרכבת המנה:

מחממים שתי כוסות רוטב שקשוקה במחבת ברזל יצוקה.

צורבים את הנקניקיות והביצים. צורבים בגריל כל המבורגר למידת עשייה מדיום.

חותכים בחיתוך אלכסון שתי נקניקיות לכשלוש חתיכות.

מניחים במחבת מעל רוטב השקשוקה את חתיכות הנקניקיות ומעליהן המבורגר. מניחים מעל ההמבורגר ביצת עין. מקשטים את כל המנה בפטרוזיליה ובפלפל ירוק פרוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ