סלט חסות ואנדיב עם ארטישוק ואגס

בסלט הזה כל סוגי החסה מתחברים לאגס מתקתק, לאנדיב מריר ולארטישוק לא מבושל שנכבש קלות בתיבול

תמר כהן צדק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תמר כהן צדק
סלט חורף של שפית תמר כהן-צדק.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

  • 100 גרם עדשים שחורות קטנות

  • 4 עלי חסה אייסברג

  • 1/2 ראש חסה מסולסלת

  • 1/2 ראש חסה ערבית

  • 1/2 ראש חסה אמריקאית

  • חופן אורוגולה

  • חופן רוקט

  • 1 אנדיב

  • 1 לב ארטישוק פרוס לפרוסות דקיקות

  • 1/2 אגס פרוס דק

  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק

  • שמן זית

  • מיץ סחוט מ־1 לימון

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שמים את העדשים בסיר, מכסים בשפע מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים 20־30 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות.

קורעים את כל העלים הירוקים בידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים עדשים, ארטישוק, אגס ובצל סגול, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ