ברי סייג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרקר קוקוס, פרג וג’ינג’ר.
קרקר קוקוס, פרג וג’ינג’ר.צילום: אילן נחום | סגנון: טליה גון אסיף
ברי סייג
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

הקרקר הזה קצת יוצא דופן. יש בו יחסית הרבה קוקוס, ולכן הוא פחות קראנצ’י ויותר מזכיר עוגייה. התחילו את האפייה ב-20 דקות והוסיפו זמן במידת הצורך.

רכיבים

  • 320 גרם (2 כוסות פחות 2 כפיות) קמח לבן

  • 250 גרם (½2 כוסות) קוקוס לבן

  • 60 גרם פרג שלם

  • 50 גרם (1/3 כוס) ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן

  • 80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קנולה

  • 200 מ”ל (3/4 כוס + כף) מים קרים

הוראות הכנה

מערבלים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים מים ושמן ומערבלים כחצי דקה נוספת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כ-20 דקות.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה מקומחים, ומרדדים בעזרת מערוך לעלה דק מאוד (כ-3-2 מ”מ). מקלפים את נייר האפייה העליון, וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ (אפשר גם פחות). מעבירים לתבנית בזהירות, בלי לפגוע בשלמות הנייר, מניחים מעל נייר אפייה, ומעליו תבנית נוספת כמשקולת, למניעת תפיחת הבצק.

אופים כ-30 דקות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ