כרובית מטוגנת עם לאבנה צאן ביתית

מנה קלאסית וקלה להכנה, שתשתלב נהדר עם דגים על הגריל

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי בכר, שף אורח
כרובית מטוגנת עם לאבנה צאן ביתית של שף קובי בכר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג : דלית רוסו

רכיבים

  • 1 מכל גדול יוגורט צאן

  • 1 מכל שמנת חמוצה

  • 1 כפית מלח

  • שמן זית

  • 1 ראש כרובית מופרד לפרחים

  • שמן לטיגון עמוק

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • מיץ מלימון אחד

  • עלי זעתר קצוצים משני ענפים

הוראות הכנה

מתחילים את ההכנה 24 שעות מראש: מניחים חיתול בד על מסננת. מניחים בחיתול את יוגורט הצאן, השמנת החמוצה והמלח. קושרים את קצוות החיתול ותולים מעל כיור או קערה להגרת הנוזלים. לאחר 24 שעות פותחים את החיתול, מעבירים את הגבינה שהתקבלה לכלי אחסון, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.

מחממים שמן לטיגון עמוק (180 מעלות) ומטגנים את פרחי הכרובית בכמויות קטנות עד השחמה. יש לשמור על טמפרטורת השמן לקבלת מרקם פריך.

מערבבים את העגבניות, הפטרוזיליה והכרובית ומתבלים במיץ לימון ומלח.

מניחים את הלבנה בצלחת הגשה, מניחים מעל את הסלט ומפזרים את עלי הזעתר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ