קרקר כוסברה, שומר ומלח אטלנטי
קרקר פשוט להכנה ומושלם לאירוח, בעל אופי איטלקי ונוכחות מקומית

חשוב לרדד את הקרקר כמה שיותר דק. מכונת פסטה תהיה מושלמת למשימה.
באותה שיטה מכינים:
- קרקר פולנטה ושומשום: במקום תערובת התיבול מפזרים על הבצק 2 כפות פולנטה, 2 כפות שומשום לבן, כף שומשום שחור וכפית מלח אטלנטי.
- קרקר זעתר ותימין: במקום תערובת התיבול מפזרים על הבצק 2 כפות זעתר יבש, 2 כפות תימין יבש וכפית מלח אטלנטי.
רכיבים
180 גרם קמח (¼1 כוסות)
כף חמאה רכה
קורט סוכר
קורט מלח
1/3 כוס אפרסקים כתומים
ביצה טרופה, להברשה
לתערובת התיבול:
2 כפות זרעי כוסברה גרוסים
2 כפות זרעי שומר גרוסים
1/2 כף מלח אטלנטי
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק למעט מים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.
מעבירים את העלה לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את חומרי התיבול כך שכמעט כל הבצק יכוסה בתבלינים.
אופים כ-10 דקות עד שהקרקר הופך לזהוב מאוד. מצננים ושוברים בעזרת הידיים לפיסות לא סימטריות בגודל 4-5 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבועיים.