קרקר כוסברה, שומר ומלח אטלנטי

קרקר פשוט להכנה ומושלם לאירוח, בעל אופי איטלקי ונוכחות מקומית

עינב ברמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פנזנלה מקומי של עינב ברמן.
עינב ברמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות + שעתיים במקרר

חשוב לרדד את הקרקר כמה שיותר דק. מכונת פסטה תהיה מושלמת למשימה.

באותה שיטה מכינים:

  • קרקר פולנטה ושומשום: במקום תערובת התיבול מפזרים על הבצק 2 כפות פולנטה, 2 כפות שומשום לבן, כף שומשום שחור וכפית מלח אטלנטי.
  • קרקר זעתר ותימין: במקום תערובת התיבול מפזרים על הבצק 2 כפות זעתר יבש, 2 כפות תימין יבש וכפית מלח אטלנטי.

רכיבים

  • 180 גרם קמח (¼1 כוסות)

  • כף חמאה רכה

  • קורט סוכר

  • קורט מלח

  • 1/3 כוס אפרסקים כתומים

  • ביצה טרופה, להברשה

לתערובת התיבול:

  • 2 כפות זרעי כוסברה גרוסים

  • 2 כפות זרעי שומר גרוסים

  • 1/2 כף מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק למעט מים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.

מעבירים את העלה לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את חומרי התיבול כך שכמעט כל הבצק יכוסה בתבלינים.

אופים כ-10 דקות עד שהקרקר הופך לזהוב מאוד. מצננים ושוברים בעזרת הידיים לפיסות לא סימטריות בגודל 4-5 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבועיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ