לחמניות באן צבעוניות עם נתחי סינטה

לחמניות בסגנון אסיאתי עם נתחי סינטה, חגיגה של צבעים וטעמים

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כריכי לחמניות באו צבעוניות וסינטה של פאולין שובל.
פאולין שובל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
5 שעות

כלים: סלסלת אידוי

רכיבים

  • 800 גרם אווזית עגל

  • 1-2 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קנולה, לטיגון

למרינדה:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ דק

  • 1 כף אורגנו טרי, קצוץ דק

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

  • 1/2 כוס בירה כהה (או בירה שחורה)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

ללחמניות באו צבעוניות:

  • 1/2 כוס מיץ סלק סחוט טרי (ללחמניות ירוקות מחליפים במיץ תרד)

  • 3/4 כוס מים בטמפרטורת החדר (סך הנוזלים צריך להיות 300 מ"ל)

  • 2 כפות סוכר דמררה

  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1 כפית מלח

  • 2 כפות שמן

  • 1 כפית אבקת אפייה

לרוטב רמולד:

  • 1/2 כוס מיונז

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

  • 1 מלפפון משומר במלח, קצוץ דק

  • 1 כף צלפים קצוצים דק

  • 1 כף בצלי שאלוט קצוץ דק

  • מלח , פלפל ודבש לפי הטעם

להגשה:

  • ריבת בצל

  • עלי חסה שטופים ומיובשים כמספר המנות

הוראות הכנה

הכנת המרינדה:

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומכניסים לשקית קוקי. מכניסים פנימה את נתח הבשר ומורחים היטב את המרינדה על פני שטח הבשר. מניחים בצד לארבע שעות לפחות (ניתן להכין ערב לפני הבישול ולשמור במקרר).

הכנת הלחמניות:

מערבבים בקערת מיקסר את המים, המיץ הסחוט, השמרים והסוכר עד להמסה מוחלטת. נותנים לתערובת לנוח במשך 10 דקות.

מוסיפים את הקמח, השמן, המלח ואבקת האפייה. מערבבים היטב ולשים במיקסר עד לקבלת בצק חלק ונעים. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.

יוצרים כדורים קטנים (בגודל אגוז מלך), מניחים על נייר אפייה מקומח ברווחים גדולים, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.

מרתיחים מים בסיר גדול. מרפדים את תחתית סלסילת אידוי במספר חתיכות נייר אפייה קטנות (על מנת לאפשר לאדים לעבור בקלות). מניחים את כדורי הבצק במרכז הסלסילה, שומרים על מרווחים מספיק גדולים ביניהם. סוגרים את הסלסילה ומניחים על הסיר עם המים הרותחים. מאדים במשך כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכדורים). מורידים מהאידוי ומצננים.

הכנת הצלי:

מחממים תנור ל-150 מעלות. מחממים במחבת על אש גבוהה 1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן אבוקדו או שמן קנולה) במשך כ-2-3 דקות. סוגרים את הנתח מכל צד במשך כ-2-3 דקות.

מורידים את הנתח מהאש ומעבירים לתבנית אפייה עם מכסה. מוסיפים את עודפי המרינדה, מכסים וסוגרים היטב עם נייר כסף לאטימה מלאה.

מכניסים לתנור ואופים שלוש שעות. דוקרים את הנתח בסכין דקה לבדיקת מידת העשייה של הנתח, ואם יש צורך, מחזירים את הנתח לתנור ואופים ללא מכסה 10-15 דקות נוספות.

מוציאים את הנתח מהתנור, מניחים על קרש חיתוך ונותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות.

הכנת רוטב הרמולד:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, ומתבלים לפי הטעם עם מעט דבש, מלח ופלפל. שומרים בצד עד להגשה.

הרכבת המנה:

פורסים את הצלי לרצועות דקיקות, כמעט שקופות. פותחים את הלחמניות. מניחים עלה חסה קטן בתחתית (הדבר ימנע מהלחמנייה לספוג את הלחות של הצלי). עורמים את הבשר מעל, סוגרים את הלחמנייה ומגישים עם רוטב רמולד וריבת בצל בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ