מאיר ברבי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיר ברבי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות
"הפיצה של סבא" - פיצה טוניסאית של מאיר ברבי.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

  • 100 גרם גבינת גאודה

  • 20 גרם טונה משומרת בשמן

  • 20 גרם זיתי קלמטה

  • 4 כפות אריסה

  • 1 כף לימון כבוש

  • 2 כפות בצלצלי פנינה

  • 1 בצל סגול פרוס דק

  • ביצה

לבצק:

  • 500 גרם קמח "00" איטלקי ייעודי לפיצה או קמח לבן

  • 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים

  • 250 מ"ל מים בטמפרטורת החדר

  • 1 כף מלח

  • 1 כפית סוכר

  • 2 כפות שמן זית איכותי

הוראות הכנה

במערבל עם וו לישה, או ידנית, מעבדים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עוד שלוש דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים שתי דקות נוספות.

משמנים קערה נקייה ומכסים בניילון נצמד לשעה או עד הכפלת נפח הבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעבדים לצורת כדור. מניחים אותו על משטח מקומח מכוסה במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

מערבבים את האריסה והלימון הכבוש לתערובת אחידה.

מחממים תנור לחום מרבי, מינימום 250 מעלות, ומניחים תבנית הפוכה להתחמם.

עם מערוך, או ידנית, פותחים את הבצק לצורה שרוצים. מורחים את תערובת האריסה והלימון ומשאירים שוליים כמו בפיצה רגילה.

מוסיפים את גבינת הגאודה והתוספות לפיצה.

מעבירים את הפיצה לתבנית הרותחת בתנור ואופים 10-15 דקות עד שהשוליים ותחתית הפיצה פריכים ושחומים.

את הביצה מוסיפים אחרי 3-4 דקות אפייה בתנור הביתי וממשיכים 2-4 דקות אפייה עד שהבצק שחום והחלמון עדיין רך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ