מתכון |

טארט טאטן בצלים ושאלוט עם טימין וגבינה כחולה

מתכון מ"הספר הלבן" - ספר המתכונים של הצלם דן לב ואושיית האינסטגרם מיס פטל, הלוא היא שרית נובאק

דן לב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט טאטן בצלים ושאלוט עם טימין וגבינה כחולה
דן לב
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6
זמן בישול:
30 דקות

להכנת המנה הצטיידו במחבת בקוטר 28 ס"מ עם ידית ברזל שיכולה להיכנס לתנור.

מתכון מ"הספר הלבן" - ספר המתכונים של הצלם דן לב ואושיית האינסטגרם מיס פטל, הלוא היא שרית נובאק - עוד על הספר בכתבה הבאה

רכיבים

  • 4 בצלים סגולים בגודל קטן בינוני

  • 6 בצלצלי שאלוט

  • 50 גרם חמאה

  • שמן זית

  • צרור גבעולי טימין

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • שלוק מרטיני לבן

  • כף סוכר

  • 300 גרם בצק עלים (קצת יותר מגודל של מחבת - לא משתמשים בכל)

  • 100 גרם גבינה כחולה

הוראות הכנה

חוצים את הבצלים והשאלוט לחצי לאורך. מחממים את החמאה במחבת עם קצת שמן זית, מטגנים את הבצלים והשאלוט עם החלק החתוך למטה כ-3 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקרמלים כדקה.

מוסיפים את עלי הטימין בפיזור שווה, מוסיפים את המרטיני ומשלהבים כדקה.

מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל גרוס ומבשלים עוד כ-3 דקות על להבה נמוכה עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב.

מורידים מהאש ומצננים, מרדדים את בצק העלים לעובי של כ-3 מ"מ לגודל המחבת. מניחים את הבצק בעדינות מעל הבצלים ומכניסים את דפנותיו מתחת לבצלים.

מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ואופים עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור שמים קרש או צלחת על המחבת והופכים במהירות.

מפזרים עלי טימין, מלח ופלפל גרוס ואת הגבינה מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ