פאייה דגים לבנה

גרסת ים כשרה ומעודנת עם פילה קוד. תוספת הקאווה מעניקה חמצמצות נעימה, ויחד עם שורש הפטרוזיליה, הכרישה והטרגון מתקבלת ארומה נפלאה

ברק אהרוני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ברק אהרוני, שף אורח
פאייה לבנה של ברק אהרוני.צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

רכיבים

  • 600 מ“ל (½1 כוסות) ציר דגים או ירקות

  • 50 מ“ל (3-4 כפות) שמן זית

  • 1 גבעול כרישה פרוס לסהרונים

  • 1 שורש פטרוזיליה מגורר גס

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 400 גרם (½1 כוסות) אורז ארבוריו (המיועד לריזוטו)

  • 60 מ“ל ( כוס) קאווה או יין לבן יבש

  • 400 גרם פילה קוד חתוך לקוביות בגודל 3 ס“מ

  • 8 עלי טרגון קצוצים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מחממים ציר לסף רתיחה ושומרים אותו מכוסה על להבה נמוכה.

2. מחממים שמן זית בפאייה או במחבת בקוטר 40 ס“מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים כרישה, שורש פטרוזיליה ושום ומאדים עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים אורז ומטגנים יחד שלוש דקות. מוסיפים קאווה ונותנים לה להתאדות ולהיספג בגרגירים.

3. יוצקים 150 מ“ל מהציר החם, מביאים לרתיחה וממשיכים את הבישול ללא מכסה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 150 מ“ל. מדי פעם מערבבים.

4. עם המחזור האחרון של הציר מוסיפים את נתחי הדג. טועמים מהאורז — אם הוא קשה עדיין, מכסים ומבשלים עוד כשתי דקות; אם הוא מוכן, מוותרים על הכיסוי. מוסיפים טרגון, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ