מתכון למטבוחה של אבי לוי

בניגוד לגרסאות המוכרות, במטבוחה האלגיראית לא קולים את הפלפלים אלא מטגנים אותם, והם מצטרפים לעגבניות במהלך הבישול והסוד שלה: בישול איטי

אבי לוי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מטבוחה של שף אבי לוי (
אבי לוי, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(22)
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3 וחצי שעות

המפתח כאן הוא בישול מאוד איטי בחום מינימלי, למי שיש פתילייה — זה הזמן להשתמש בה.

רכיבים

  • 2/3 כוס שמן

  • 6-7 שיני שום פרוסות

  • 5 עגבניות אדומות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות

  • 4 גמבות חתוכות לקוביות

  • 3 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לטבעות

  • מלח

  • פלפל צ'ילי גרוס (שאטה)

  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה

1. מחממים 1/2 כוס שמן בסיר ומטגנים שום חצי דקה-דקה להזהבה קלה.

2. מוסיפים עגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך מאוד ומבשלים כשעה ללא כיסוי.

3. 15 דקות לפני תום בישול העגבניות מחממים את יתרת השמן במחבת ומטגנים פלפלים חריפים וגמבות במשך 8-10 דקות עד שהגמבות מבריקות ורכות.

4.  מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לסיר עם העגבניות. מוסיפים מלח, צ’ילי גרוס וסוכר ומערבבים.

5. מבשלים עוד כשעתיים (ואפשר אפילו יותר) על הלהבה הכי נמוכה ללא מכסה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ