קציצות עיג’ה קישואים ובשר

קציצות בקר קלילות ועשירות בירק שהכי טעים לשים בתוך פיתה עם קצת חריף וטחינה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עיג’ות קישואים ובשר של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (
דירוג הגולשים
2 כוכבים(7)
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
12-15 דקות

למראה "מסודר" יותר, אפשר לאפות בתבניות שקעים.

רכיבים

  • 3 קישואים

  • 2 בצלים

  • 1/2 צרור פטרוזיליה

  • 1/2 צרור כוסברה

  • 300 גרם בשר בקר טחון

  • 4 ביצים

  • 1/4 כוס פירורי לחם

  • 1 כפית בהרט

  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

1. מרסקים קישואים ובצל במעבד מזון או על פומפייה גסה. מניחים במסננת וסוחטים במרץ על מנת לנקז כמה שיותר נוזלים (אחרת תזדקקו להרבה פירורי לחם). מעבירים לקערה.

2. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים. אם יש זמן, מניחים במקרר לשעה להתייצבות.

3. מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.

4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בקוטר 8 ס”מ. מסדרים בתבנית ואם רוצים, מצפים בכמות נוספת של פירורי לחם, במקרה כזה כדאי לרסס בשמן.

5. אופים 12-15 דקות עד הזהבה. אין צורך להפוך.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ