סמבוסק במילוי חומוס

במקום לטגן, מברישים את הסמבוסק בשמן זית ואופים עד פריכות, לגרסה בריאה יותר ולא פחות טעימה. אמנם שונה מהמקור, אבל נפלאה בדרכה שלה - מעין לחמנייה רכה עם מילוי חומוס נימוחה

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סמבוסק עם סולת במלית חומוס ובצל של אמירה נתנוב.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(9)
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

אם כבר טורחים, כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא אחרי האפייה.

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם (3.5 כוסות + כף ) קמח

  • 20 גרם שמרים טריים

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 1 ביצה

  • 1 כפית מלח

  • 1 כוס מים

למלית:

  • 4 כפות שמן זית

  • 3 בצלים, קצוצים דק

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים, מבושלים ומעוכים

  • 1 כפית זרעי כמון טחונים

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לאפייה:

  • מעט תרסיס שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד מים במעבד מזון במשך דקה. מוסיפים מים בהדרגה עד שמתגבש כדור. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה. לחילופין אפשר לאחסן לילה במקרר.

2. הכנת המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים עד שהם רכים וזהובים (במידת הצורך מוסיפים מעט מים). מוסיפים לבצל את שאר החומרים ומערבבים. מתקנים תיבול, ואם צריך מוסיפים מעט מים למרקם נוח לעבודה ושאיננו יבש.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (לחילופין מצטיידים ברשת כך אין צורך להפוך).

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי נוח לעבודה וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ.

5. מניחים מלית במרכז, מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג. מברישים בשמן משני הצדדים ומניחים בתבנית (אפשר גם לעשות כמו הסבתות: ליטול כל פעם פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג, לפתוח ביד לעיגול ולמלא).

6.  אופים 10-12 דקות, הופכים ואופים עוד 3-5 דקות עד הזהבה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ