אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קריספי פולנטה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (
קריספי פולנטה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(12)
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

חומרים לתבנית בגודל 35X22 ס”מ:

רכיבים

חומרים לתבנית:

  • 2 כוסות חלב

  • 2 כוסות מים

  • 1 כפית מלח

  • 1.5 כוסות קמח תירס לפולנטה

  • גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם

לאפייה:

     

    • 4 כפות חמאה מזוקקת או שמן זית

    הוראות הכנה

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

    2. מביאים חלב, מים ומלח לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בזרם דק תוך כדי ערבוב ומביאים שוב לרתיחה.

    3. מבשלים על להבה נמוכה ללא מכסה תוך כדי ערבוב עד שהפולנטה מוכנה (כשלוש דקות). מוסיפים פרמזן ומערבבים עד שהיא נמסה.

    4. יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.

    5. אופים 20 דקות עד שהפולנטה מתייבשת ומצננים לגמרי.

    6. לפני ההגשה מחממים תנור ל-220 מעלות.

    7. חותכים את הפולנטה למקלות או מלבנים, מברישים בחמאה מזוקקת או שמן זית ומניחים על רשת.

    8. אופים 20 דקות עד שהמקלות זהובים ופריכים.

    הצעת הגשה: המקלות הולכים נהדר עם צ'אטני עגבניות שרי

    לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

    תגובות

    הזינו שם שיוצג באתר
    משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ