פריקי עם חמוציות, שקדים והפתעות נוספות

פריקי "אוצרות", תוספת שהיא פצצת טעמים וערכים תזונתיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פריקי אוצרות של לידור ברזיק־פרידלנד. סטיילינג: טליה אסיף (
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
25 דקות

אפשר להחליף את הפירות המיובשים והשקדים באחרים לפי הטעם והמצאי. טיגון ממושך יגרום לחיטת הפריקי לאבד את צבעה הירוק, אך לזכות בטעם אגוזי עמוק.

רכיבים

  • 2 כוסות חיטת פריקי

  • 2 בצלים קצוצים

  • 2 כפות שמן זית עדין

  • 1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים

  • 1/2 כוס אגוזי קשיו

  • 1/2 כוס חמוציות

  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

  • 4 כוסות מים רותחים

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל ארבע דקות לריכוך. מוסיפים שקדים וקשיו ומטגנים-מערבבים כחמש דקות עד להזהבה.

2. מוסיפים פריקי, פירות מיובשים ומים רותחים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.

3. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ