סלט קר של סינטה כבושה בווינגרט של חומץ יין אדום

דרך מהנה מאוד לשלב בשר משובח במנה משביעה ובריאה

נדב חג'ג'
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נדב חג'ג'
סלט קר של סינטה כבושה, גריסי פנינה, קלמנטינה ורימונים בווינגרט של חומץ יין אדום של נדב חג'ג'. סטיילינג: אוריה גבע צילום: דן לב

רכיבים

לסינטה כבושה:

  • 600 גרם סינטה נקייה משומן וגידים

  • 1 קילו מלח גס

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 100 גרם פלפל שחור גרוס

לסלט:

  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות

  • 1 צרור עלי נענע מופרדים מהגבעולים

  • פילטים של קלמנטינה אחת

  • גרגירים מרימון אחד

  • 3/4 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות דקות ללא גרעינים

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

  • 30 מ“ל (2 כפות) חומץ בן יין אדום איכותי

  • 80 מ“ל (1/3 כוס) שמן זית

  • 1/2 כפית שום כתוש

  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

לווינגרט:

  • 30 מ“ל (2 כפות) חומץ בן יין אדום איכותי
  • 80 מ“ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

הוראות הכנה

1. מערבבים מלח, סוכר ופלפל שחור.

2. מרפדים קופסה שתוכל להכיל את הנתח בנוחות בקצת פחות מחצי כמות התערובת ומניחים מעל את הבשר. מכסים את הבשר בשארית התערובת ומאחסנים בקירור יומיים.

3. מוציאים את הבשר (זורקים את תערובת המלח), שוטפים במים ומניחים לייבוש כשעתיים מחוץ למקרר.

4. מעבירים למקרר ושומרים מכוסה בניילון נצמד ובקופסה אטומה עד שבועיים.

5. משרים גריסי פנינה במים כ-30 דקות. שוטפים ומבשלים בשפע מים ללא מלח כחצי שעה או עד לריכוך. מסננים ומצננים.

6. מערבבים את חומרי הווינגרט בצנצנת.

7. הרכבת הסלט: מערבבים את גריסי הפנינה עם בצל, נענע, קלמנטינה, גרגירי רימון, פלפל חריף וויניגרט. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

8. לפני ההגשה, פורסים דק את הסינטה הכבושה ומניחים על הסלט. לחילופין, יוצרים מהסינטה מעין רול ממולא בסלט.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ