פירורי לחם פרובנסאל

התשובה הביתית והאנינה לפירורי הלחם התעשייתיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פירורי לחם פרובנסאל של אורלי פלאי־ברונשטיין.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
5 דקות

עובי הטחינה משתנה לפי סוג השימוש — בפירורים טחונים עבה משתמשים למאכלים שבהם המרקם של הפירורים משפיע על טעמה של המנה, למשל חציל מלנזנה או ממולאים בנוסח פרובנסאל. פירורים טחונים דק מצוינים לעיבוי תערובת של קציצות או לביבות או לציפוי שניצל.

רכיבים

  • כ-1/3 כיכר לחם יבש (או קלוי 10 דקות ב-160 מעלות)

  • 1-2 שיני שום

  • 1/2 כוס פטרוזיליה

  • 2 כפות עלי תימין או עלי אורגנו קצוצים

  • 2-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. קוצצים שום, פטרוזיליה ותימין במעבד מזון. מוסיפים לחם יבש וטוחנים לפירורים.

2. מזלפים שמן תוך כדי ערבול.

3. משתמשים מיד או מאחסנים בצנצנת במקרר עד שבועיים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ