ממולאים בסגנון פרובנסאל

ממלאים עגבניות קטנות וזוקיני בתערובת של פירורי לחם עם צנוברים וגבינות. התוצאה: תענוג ים תיכוני משגע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ממולאים פרובנסאל של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

אפשר למלא גם פטריות גדולות וחצילים ולשדרג את המלית עם גבינה כחולה ועגבניות מיובשות.

גיוונים:

1. במקום פרמזן משתמשים בארבע כפות גבינה כחולה מפוררת.

2. ממלאים פטריות — בוחרים בשמפיניון או חורש גדולות ומסירים את הרגליים. ממלאים, מזלפים מעט שמן זית ואופים 10-12 דקות.

3. ממלאים חצילים — פרוסות או סירות של חצילים קטנים. בשני המקרים הם צריכים לעבור טיגון או אפייה מוקדמים עד הזהבה. אופים עוד 8-10 דקות אחרי המילוי.

4. מוסיפיםשתי2 כפות צנוברים או אגוזים קצוצים במקום שתי כפות פירורי לחם.    

רכיבים

  • 12 עגבניות קטנות

  • 3 זוקיני חתוכים כל אחד לרבעים

למלית:

  • ½1 כוסות פירורי לחם

  • קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת או גבינת עזים מפוררת

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מערבבים את חומרי המלית.

3. מרוקנים את העגבניות מתוכנן בעזרת כף פריזיאן. את המיץ והגרעינים אפשר להוסיף למלית.

4. מרוקנים גם את גלילי הזוקיני וממלאים אותם ואת העגבניות במלית. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים 12-15 דקות להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ