שיפודים סיניים בלחמניות באו

לחמניית באו סינית אוורירית ושיפוד היא כל מה שצריך לשיפור מצב הרוח

צחי בוקששתר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צחי בוקששתר, שף אורח
שיפודים סיניים בלחמניות באו של שף צחי בוקששתר.צילום: יורם אשהיים

רכיבים

לקבב:

  • 800 גרם בשר טחון

  • 1 בצל

  • 20 עלי בזיליקום

  • 20 עלי נענע

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 3 כפות פירורי לחם

  • 3 כפות מי סודה

  • מלח

  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה

  • 1 שן שום

  • 1 כפית ג’ינג’ר

  • מעט מחית קארי תאילנדי ירוק חריף (להוסיף בעדינות לפי הטעם)

  • 1 קופסת חלב קוקוס

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כפית סוכר

  • 1 כפית קורנפלור גדושה

להגשה:

  • 8 לחמניות באו קטנות מאודות

  • 1 חסה אייסברג חתוכה לרצועות דקיקות

  • בצל ירוק פרוס דק

  • בוטנים מטוגנים קצוצים

הוראות הכנה

1. הכנת הקבב: קוצצים את הבצל, עלי הבזיליקום ועלי הנענע. חותכים את הפלפל הירוק החריף לקוביות, ללא גרעינים. מערבבים בקערה את כל שאר חומרי הקציצות לתערובת אחידה ומחלקים לשמונה חלקים שווים. משפדים על מקלות אכילה סיניים, לוחצים צמוד ומניחים בצד.

2. הכנת הרוטב: קוצצים את שן השום והג'ינג'ר. מחממים בקלחת את השמן, השום, הג'ינג'ר והקארי. מחממים על להבה נמוכה עד שעולים ריחות ניחוח.

3. מוסיפים חלב קוקוס, מלח וסוכר ומערבבים.

4. בוללים את הקורנפלור במעט מים ומוסיפים לקלחת תוך בחישה. מרתיחים, מוסיפים מלח אם צריך ומשאירים בצד (אם רוצים להגיש מאוחר יותר, מוסיפים את הקורנפלור ומרתיחים רק לפני ההגשה).

5. הרכבת המנה: מכינים את השיפודים בגריל או במחבת גריל, ואת הלחמניות מחממים באידוי. בכל לחמנייה מניחים רצועות חסה ושיפוד בשר, יוצקים מעל רוטב ומפזרים בצל ירוק פרוס ובוטנים קצוצים.

טיפ: את שאר הרוטב אפשר לשמור בצנצנת במקרר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ