חצילים צלויים במחבת עם רוטב לימון

חצילים צלויים במחבת עם רוטב לימוני במיוחד הודות לתוספת של לימון פרסי

עידו קרמסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עידו קרמסקי, שף אורח
חציל בלימון של שף עידו קרמסקי.צילום: רן בירן

רכיבים

  • 3 חצילים

  • 80 מ"ל (חצי כוס פחות כף וחצי) שמן זית

  • מעט מלח ים

  • 110 גרם חמאה

  • 2 שיני שום קלופות

  • קליפה מחצי לימון

  • 2 יחידות לימון פרסי, שבור ומגולען

  • 25 גרם (2 כפות שטוחות) מיץ לימון

  • 300 מ"ל (כוס ועוד 4 כפות) מים

  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

1. חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בבשרם בסכין שתי וערב. משקים בשמן זית בנדיבות וממליחים. צולים את החצילים בתנור כשבשרם פונה מעלה ב־220 מעלות במשך 25-30 דקות.

2. מחממים חמאה בקלחת, מוסיפים את השום, קליפת הלימון והלימון הפרסי ומטגנים יחד כשבע דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה ושומרים שהשום לא ישחים. יוצקים פנימה מים ומיץ לימון, ממליחים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והופך לאחיד (כשלוש דקות מעל להבה נמוכה).

3. מניחים את החציל בקערת הגשה או על צלחת ויוצקים רוטב מעל. אפשר לפזר מעל גבינה או פלפל שחור, ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ