גיא פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארטישוקים ממולאים בקציצות דג.
ארטישוקים ממולאים בקציצות דג.צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
גיא פרץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:15 שעות

הדרך הקלה להתמודד עם דגים בבית היא להכין מהם קציצות. מבקשים ממוכר הדגים לנקות ולפלט, ולכם נותר רק לדאוג לרוטב. כשמדובר בקציצות מטוגנות, אפויות או אפילו ב"קבב הדגים" הטרנדי, העניינים מסתבכים, אבל רק קצת. ההכנה עדיין פשוטה, אבל יש להשתמש בדגים טריים. אחרי שתאמצו את הטכניקה, תוכלו להמשיך ולאלתר בעצמכם עם טעמים שאתם אוהבים. 

איך קוצצים דג? בסכין בלבד או במטחנת בשר עם חורים גדולים, שתשמור על העסיסיות של הבשר העדין. אם בכל זאת מתעקשים על מעבד מזון, טוחנים בפולסים קצרים.

רכיבים

  • שמן לטיגון עמוק

  • 8 תחתיות ארטישוק טריות קלופות (או קפואות ומופשרות)

לקציצות:

  • 400 גרם פילה דג לבן קצוץ דק או טחון גס

  • 1/2 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית פלפל מתוק גרוס

לציפוי:

  • קמח

  • ביצה טרופה

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1/2 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 4 ענפי סלרי קצוצים

  • 1 כפית לימון כבוש

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית כורכום

  • 2 ענפי תימין

  • אגוז מוסקט טחון

הוראות הכנה

1. הכנת הקציצות: מערבבים את החומרים לקבלת מסה אחידה.

2. הכנת הארטישוקים הממולאים: מחלקים את התערובת לשמונה מנות וממלאים כל תחתית ארטישוק עד ליצירת גבעה קטנה.

3. טובלים בקמח ובביצה טרופה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק כשתי דקות, עד שנוצרת שכבת איטום לתחתיות הממולאות.

4. מוציאים מהמחבת ומסדרים בתבנית עמוקה.

5. מחממים תנור ל-160 מעלות.

6. מכינים רוטב ואופים: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל, שום וסלרי כחמש דקות עד להזהבת הבצל.

7. מוסיפים שתי כוסות מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד לקבלת מעין ציר.

8. יוצקים את הרוטב על הארטישוקים ומכסים ברדיד אלומיניום.

9. אופים כ-30 דקות לממולאים מתחתיות טריות ו-20 לממולאים מתחתיות קפואות ומופשרות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ