ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני

האביב הוא שעתו של הירק-פרח, חביב האיטלקים והמרוקאים. החג הוא הזדמנות להתפנק ולחגוג אותו גם עם זעפרן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארטישוקים ממולאים בבורי ברוטב זעפרן לימוני. סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין |
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
40 דקות

קילוף ארטישוק לפני שמתחילים מכינים קערה עם מים וחצאי לימון, כי תחתיות הארטישוק משחירות בן רגע וחומצת הלימון שומרת עליהן.

מפרידים את תחתית הגבעול מהבסיס.

תולשים את העלים התחתונים ומקלפים סביב הבסיס.

מניחים את הארטישוק על צידו, חותכים ומסלקים את העלים העליונים.

מנקים את השערות מהליבה ומושחים במיץ לימון.

מניחים בקערה עם מי לימון.  

רכיבים

  • 8 תחתיות ארטישוק קלופות

  • קמח תפוחי אדמה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

למלית בורי:

  • 400 גרם פילה בורי טרי טחון

  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים כמו כוסברה, נענע ועוד ירוקים שאוהבים

  • 1 ביצה

  • 1 כף קמח מצה (אפשר להחליף בפירורי לחם)

  • פלפל שחור טחון טרי

  • מלח

  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

  • 1 כפית פפריקה מרוקאית

לרוטב:

  • 1/2 כוס יין לבן

  • 1 כוס מים רותחים

  • 1 כף לימון כבוש

  • 1 כוס עגבניות שרי צהובות חצויות

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 1 כפית פפריקה מרוקאית

  • 3 כפות כוסברה קצוצה

  • קמצוץ חוטי זעפרן

הוראות הכנה

1. מערבבים את חומרי המלית.
2. ממלאים את תחתיות הארטישוק כך שיתקבלו גבעות יפות, שישלימו אותן לכדור.
3. מחממים מחבת עם שמן. מקמחים קלות את הארטישוקים הממולאים ומזהיבים מכל הצדדים.
4. מחממים את חומרי הרוטב מלבד הכוסברה (או הירוקים) בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הממולאים המטוגנים ומבשלים מכוסה 20 דקות. מדי פעם הופכים. מוסיפים כוסברה או ירוקים אחרים אהובים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ