הכי קל בעולם: ספרינג רול מתוק-מלוח

מתכון קל שבקלים: מרטיבים את דפי האורז, מסדרים את המילוי ובמקרה זה: תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ומגלגלים. החומרים שממלאים את הרול נראים אולי כפסיפס משונה, אבל כל אחד מהם מוצא את מקומו ותורם איכות משלו למנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ספרינג רול תמרים, רוקפור, עלי בייבי ובוטנים ברוטב סויה חמצמץ.
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
15 דקות

גיוונים:

1. ניתן להמיר את רוטב הסויה ללא גלוטן.
2. אם אין חומץ אורז אפשר להשתמש ברגיל.
3. במקום עירית אפשר להשתמש בגבעולים הירוקים מ-3 בצלים ירוקים קצוצים דק.
4. ניתן לוותר על גבינת הרוקפור לגירסה טבעונית.

רכיבים

לרוטב:

  • ¼ כוס רוטב סויה איכותי

  • ¼ כוס חומץ אורז

  • 1 כפית סוכר

לספרינג רולס:

  • 8 עלי נייר אורז

  • 16 תמרים חתוכים לרבעים

  • 1 חבילה (100 גרם) עלי בייבי

  • 1 כוס בוטנים קצוצים

  • 160 גרם גבינת רוקפור עדינה מפוררת

  • ½ צרור עירית קצוצה דק

הוראות הכנה

1. הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.

2. הכנת הספרינג רולס: מכינים מגש עם מי ברז פושרים, ועורכים את שאר החומרים בצלוחיות נפרדות.

3. טובלים דף נייר אורז במגש המים לכמה שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים למשטח עבודה יבש. עורכים שמונה רבעי תמרים בפס במרכז עיגול האורז.

4.  מסדרים מעל עלי בייבי, מפזרים שתי כפות בוטנים, מוסיפים מעל רוקפור ומסיימים בשתי כפות עירית קצוצה. חשוב שפס המלית לא יגיע לגמרי לשוליים.

5. מקפלים את הקצה הרחוק מעל המלית. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים את הגליל כלפיכם. ממלאים ומקפלים כך את שאר דפי האורז.

6. הרכבת המנה: מחלקים את הרוטב לצלוחיות טבילה אישיות, חוצים כל ספרינג רול ומגישים ארבעה חצאים לכל סועד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ