אגסים מוחמצים עם קינמון ואניס
אגסים שבין חמוצים לקומפוט במקום לכבוש במלח כובשים בסוכר וחומץ, כך שהטעם הדומיננטי מתוק עם רמז לחמיצות

האגסים יהיו נהדרים כליווי לצלחת גבינות בשלות או כקישוט לטארט פריך. מכינים כמות גדולה כי אתם תרצו צנצנת כזו על המדף במטבח שלכם.
גיוון: מחליפים את האגסים במשמשים חצויים ומגולענים, שזיפים שלמים, ליצ'י קלופים או ענבים.
רכיבים
1 קילו אגסים שלמים קלופים
1/2 ליטר חומץ
1/2 קילו (1/2 2 כוסות) סוכר לבן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1/2 כפית מלח
2 מקלות קינמון
2 מקלות וניל חצויים לאורכם (לא חובה)
2 כוכבי אניס
4-6 יחידות פטל טרי (או קפוא)
הוראות הכנה
1. שמים בסיר את כל החומרים למעט האגסים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה.
2. מוסיפים אגסים ומבשלים 5-10 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה עד שהאגסים מתרככים אבל לא מדי. מצננים מעט.
3. מעבירים את הפירות והתבלינים בעזרת כף מחוררת לצנצנת מעוקרת ויוצקים את הנוזלים לכיסוי (אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים). סוגרים במכסה ושומרים במקום קריר ואפל. האגסים יהיו מוכנים לאכילה לאחר שבועיים ויישמרו עד שנה.