לביבות בננה ורסק תפוחים בסגנון דרום אמריקאי

כמחווה לאחד ממאכלי הדגל של ארגנטינה - קבלו מתכון לביבות מתוק. הכל מצופה בסוכר וקינמון בדומה לצ'ורוס והופך לתענוג עילאי

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
לביבות בננה ותפוחים בסגנון דרום אמריקאי של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • ½1 כוס קמח

  • 1/2 כוס קוואקר

  • 2 בננות בשלות, מעוכות

  • 200 גרם רסק תפוחים

  • 3 ביצים

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 2 כוסות חלב

  • 1 כפית קינמון טחון

  • שקית אבקת אפייה

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • מלח לפי הטעם

  • 1/4 כוס שמן לטיגון

לציפוי:

  • 2 כפיות קינמון טחון

  • קורט צ'ילי

 

  • ריבת חלב או רוטב שוקולד, לטבילה

הצעת הגשה:

  • ריבת חלב או רוטב שוקולד, לטבילה

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קמצוץ מלח, סודה וקוואקר.

2. מוסיפים את הבננות המעוכות (לא נורא אם נשארות חתיכות קטנות) ואת רסק התפוחים. מדללים עם חלב בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה. שומרים בצד.

3. מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים לציפוי: סוכר, קינמון וצ'ילי. שומרים בצד.

4. מחממים במחבת על אש גבוהה ¼ כוס שמן. כשהשמן חם מנמיכים את הלהבה, ומזלפים לביבות באמצעות מצקת או כף. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב יפה. הופכים ומטגנים מהצד השני עד להזהבה מלאה.

5. מוציאים את הלביבות המוכנות מהמחבת בעזרת כף מתכת מחוררת ומעבירים ישר לתוך תערובת הקינמון והסוכר. מצפים משני הצדדים ושומרים בצד עד להגשה.

6. הצעת הגשה: מגישים עם ריבת חלב או רוטב שוקולד בצד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ