אפיו: סלט בלקני פשוט, אבל טעים

סלט בלקני של סלרי וגזר מבושלים. מכינים מסלרי של חורף - גדול ורווי מי גשמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אפיו.צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

רכיבים

  • 3-2 שורשי סלרי גדולים (בלי העלים) חצויים ופרוסים דק

  • 3-2 גזרים פרוסים דק

  • 2 כפות שמן

  • 2 כוסות מים

  • 1 כף סוכר

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • עלי סלרי לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים (הירקות הקצוצים והתבלינים) למעט עלי הסלרי. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

2. לאחר הקירור טועמים ומתקנים תיבול.

3. מגישים כסלט, מנה ראשונה או תוספת בצלחת קטנה ונפרדת, ומשהו לנגב כדי לא לבזבז את הרוטב. שומרים בכלי סגור במקרר עד 6 ימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ