תבשיל ביף בורגיניון עם צ'אטני דלעת על לחם
בעזרת קצת יצירתיות, מנת הביף בורגיניון הקלאסית יכולה להפוך לברוסקטה ואפילו לכריך מענג עם תוספת של צ'אטני דלעת מתוק ועשיר בתבלינים חמים
רכיבים
20 לחמניות קטנות
לצ'אטני דלעת:
3 יחידות דלעת ערמונים או דלעת יפנית
2 בצלים פרוסים לרוחב
3 שיני שום לא קלופות
1/4 כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן סויה
1/2 כפית גרגירי חילבה
1/2 כפית זרעי כמון
2 תרמילי הל
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
חופן אגוזי קשיו
חופן צימוקים
2 כפות סוכר חום
לתבשיל בקר ביין אדום:
2 כפות שמן ניטרלי
2 נתחי כתף בקר (נתח מס' 5, 2-3 קילו כל אחד), נקיים וחתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים מקולפים
2 גזרים מקולפים
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום
1 כף רסק עגבניות
1 כף קמח
2 כפות ברנדי
1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
1/4 1 כוסות ציר בקר או ציר ירקות או מים (300 מ"ל)
בוקה גרני (זר של פטרוזיליה: תימין ועלי דפנה עטופים בגבעול כרשה)
הוראות הכנה
1. הכנת צ'אטני דלעת: מחממים תנור ל־180־200 מעלות. שמים דלועים, בצלים ושום בתבנית. מושחים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30-40 עד שהירקות רכים. מפרקים את בשר הדלועים מהקליפות.
2. מחממים תנור ל־180-200 מעלות. שמים דלועים, בצלים ושום בתבנית. מושחים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30-40 עד שהירקות רכים. מפרקים את בשר הדלועים מהקליפות.
3. הכנת תבשיל הבקר: מחממים תנור ל־180 מעלות. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
4. משחימים באותו סיר עם השמן בצלים, גזרים, סלרי ושום. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים רסק עגבניות וקמח ומשחימים מעט – יש לשים לב שהקמח לא נשרף.
5. מוסיפים ברנדי ויין אדום ומצמצמים כ־10 דקות עד להתנדפות האלכוהול. מכסים את תכולת הסיר בציר, מוסיפים בוקה גרני ומכסים ברדיד אלומיניום.
6. מכניסים לתנור החם לשעה, ולאחר מכן מנמיכים לֲ־140 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כשעתיים עד שלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד.
7. מרכיבים כריכונים עם צ'אטני דלעת ותבשיל בשר מפורק, ומגישים.