דלעות ערמונים במילוי אורז וגבינת כבשים מיושנת

דלעת הערמונים נולדה כדי להיות ממולאת, אם כי היא חומר גלם מצוין גם להכנת פירה או אנטיפסטי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דלעות ערמונים במילוי אורז וגבינת כבשים מיושנת.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:15 שעות

חשוב להשתמש בגבינת כבשים קשה מיושנת (עדיף ממחלבת בוטיק), שתיתן טעם עמוק למלית.

אני אוהב ירקות, וירקות אוהבים אותי. אני מגדל אותם בעצמי ומכין מהם אינספור דברים. אז למה לא למלא במליות קצת אחרות? בחרתי בדלעות ערמונים קטנות, שיש עכשיו בשפע. השתמשתי במיני אורז ובמקום בשר השתמשתי בגבינה - גם בשביל החלבון וגם בשביל הטעם.

רכיבים

  • 4 יחידות דלעת ערמונים חצויות ונקיות מגרעינים

למלית:

  • 1 כוס אורז עגול

  • 1/2 כף ניצני שושנים

  • 1 משייה (קליפת אגוז מוסקט)

  • 4 תרמילי הל מפורקים

  • 1/4 כפית גרגירי פלפל לבן

  • 75 גרם חמאה

  • 100 גרם גבינת כבשים מיושנת מגוררת

  • 1 כף דבש

לאפייה:

  • ½1 כוסות ציר ירקות

הוראות הכנה

1. הכנת המלית: חולטים אורז במי מלח רותחים כחמש דקות. מסננים.

2. כותשים את הבלינים במכתש ועלי. מערבבים את האורז החלוט עם תערובת התיבול, חמאה, גבינה ודבש. מתבלים במלח.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. ממלאים את חצאי הדלעות, ומניחים בסיר שיש לו מכסה תואם (אנחנו השתמשנו בסיר ג’חנון). יוצקים ציר ירקות לתחתית, מביאים לרתיחה ואופים כשעה, או עד שהדלעות מספיק רכות לטעמכם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ