תבשיל דלורית, עגבניות, מנגולד וחלב קוקוס

תבשיל בעל ניחוחות אסיאתיים וטעם חמוץ-מתוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל דלורית, עגבניות, מנגולד וחלב קוקוס.
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

כדאי להשתמש בעגבניות שרי תמר, כיוון שהן יותר מתוקות מעגבניות רגילות.

רכיבים

  • 1 כף זרעי חרדל

  • 1 כף זרעי שומר

  • 1/4 כוס שמן קנולה

  • 2 יחידות בצל סגול פרוס

  • 6 שיני שום קצוצות

  • 2 יחידות פלפל צ'ילי ירוק נקיים מזרעים וקצוצים

  • 8 עלי קפיר ליים

  • 2 דלוריות גדולות קלופות, נקיות מזרעים וחתוכות לאורכן לשמיניות

  • 4 כפות סוכר

  • 4 כפות רוטב דגים או פטריות אויסטר לגרסה טבעונית

  • מיץ מ-4 לימונים

  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות שרי תמר קלופות

  • 1 צרור עלי מנגולד ללא הגבעולים

  • 1 מיכל (400 מ”ל) חלב קוקוס

  • מלח

הוראות הכנה

1. קולים זרעי חרדל וזרעי שומר במחבת יבשה, עד שעולה ניחוח. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה.

2. מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהבצל הופך שקוף ורך. מוסיפים שום, צ’ילי, עלי קפיר ליים ואת התבלינים הטחונים, מערבבים ומאדים עוד כשלוש דקות.

3. מוסיפים דלוריות, סוכר, רוטב דגים ומיץ לימון, מכסים ומבשלים 10 דקות. מתקנים תיבול. מוסיפים עגבניות ומבשלים 20 דקות.

4. מוסיפים מנגולד וחלב קוקוס, מביאים לרתיחה, מוודאים שהדלורית רכה ומסירים מהאש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ